BENVINGUTS A TERCER

 

TERCER A

 Hola famílies, 

Tot i que aquest curs és una mica particular i que no podem fer totes les coses que voldríem, intentam seguir amb les activitats i tallers que feim cada any o d'altres que creim que poden ser interessants. Podeu veure algunes imatges d'aquestes activitats en aquesta carpeta FOTOS 3rA

JUNY 2021

PRESENTACIONS

Després d'haver treballat i acabat el tema del tercer trimestre d'aquest curs escolar, La Història : el nostre passat col.lectiu i la nostra història personal, ens ha fet ganes i aventurar-nos a realitzar el darrer tema d'una manera lliure i engrescadora. Hem triat una etapa de la Història o un esdeveniment important i hem organitzat el nostre propi treball, primerament fent un guió i després ho hem desenvolupat així com més ens ha agradat. Una vegada acabat en farem una presentació. Ha estat molt interessant i hem après moltes coses!!!!! Si clicau a fotos 3rA podreu veure com treballàvem!!!! 

FANG

Ja acabam el tercer trimestre i les darreres jornades de classe del present curs escolar i ho hem fet amb una activitat de moldejar argila blanca. En una primera sessió treballàrem l'argila, li donàrem forma i la vàrem deixar eixugar. En una segona sessió la decoràrem i finalment l'envernissàrem. Estam molt contents amb el resultat!!!

MAIG 2021 

Manacor encantat!!!🧚🏼‍♀️💐🌳🐉

Dijous dia 20 de maig, aprofitant el bon temps🌻🌞, els nins i nines de 3r vàrem anar a fer una volteta per Manacor. Passejant , passejant vàrem descobrir un copa daurada plena de flors, una fada enorme i preciosa, un arbre que pareixia humà, dracs.... Manacor estava encantat!!! Ens va agradar molt!!! Si vos fa ganes veure'ns, clicau a fotos 3rB, damunt la carpeta Manacor encantat.


TAC💻🖥️

Durant tot el curs , a una sessió setmanal en Sebastià ens ha ensenyat a manejar l'ordinador  i fer un bon ús de les noves tecnologies. També aprenem a manejar el Classroom, una eina que ens ajuda a reforçar i repassar els contiguts i activitats treballats a classe. Moltes gràcies Sebastià!!!!🥰🥰

Si ho voleu veure, clica a la carpeta TAC de fotos 3rB.


Taller d'escacs ♟️♟️♟️

Al llarg del curs hem tengut una sessió d'escacs cada tres setmanes. Na Dolors ens ha  ensenyat  estratègies , jugades ... i a gaudir dels escacs. És important saber que no només jugam i ens divertim sinó que a les sessions d'escacs també aprenem i desenvolupam les diferents àrees cognitives, fonamentals per dur a terme un procés d'aprenentatge amb èxit. Ens encanta!!! Moltes gràcies Dolors!!!😍😍
Si  voleu veure com jugam a escacs podeu clicar a la carpeta Taller d'escacs de fotos 3r B


ACTIVITAT "CONEC UN ESCULTOR"

Aquesta setmana hem treballat el volum i l'escultura i hem participat a l'activitat que ens han oferit els Serveis Educatius de l'Ajuntament de Manacor.

Els objectius de l'activitat han estat conèixer un artista manacorí i la seva obra, experimentar la creació d'una obra d'art i fomentar l'interès i valoració de les obres d'art.

Els nins i nines han visitat l'escultura, han conegut les característiques de l'obra i el seu procés creatiu.Després han après a fer diferents observacions i han fet esbossos de l'escultura  per acabar fent una versió escultòrica personal de l'obra. Aquí en teniu les imatges.

Gràcies Cati i Jesús per presentar-nos aquesta experiència.


 ABRIL 2021

 

                            SETMANA DEL LLIBRE


    Al llarg de tota la setmana els nins i nines de 3r hem realitzat diverses activitats relacionades amb la festa de Sant Jordi i el Dia del Llibre .Instal.lació artística cooperativa🖌️🖍️🎨


   Com ja sabeu, vàrem anar a Ennigulart amb l’objectiu de participar  d’aquesta expressió artística. Si heu clicat a fotos 3r A haureu pogut gaudir de les nostres petites i hermoses obres d’art, que han format part de la Instal.lació artística cooperativa  que ha fet possible  la decoració del Claustre en motiu de la Fira del Llibre. Si clicau a fotos 3r A a la carpeta Fira del llibre, podreu contemplar i gaudir de tot el conjunt d’aquesta expressió artística.Punts de llibre solidaris


Tota l’escola ens hem adherit a la campanya solidària Save the children elaborant uns punts de llibre amb l’objectiu d’ajudar als infants dels camps de refugiats, víctimes de la violència.

Hem fet uns punts de llibre espectaculars!!!!  

Divendres dia 23 es varen organitzar unes paradetes al pati de l’escola i els nins i nines de 6è, sempre amb la supervisió dels mestres, venien els punts amb un preu simbòlic. Així els doblers recaptats aniran destinats a ajudar a aquests infants.


Si clicau a fotos 3rA en veureu una mostra.
Petits-grans escriptors🖌️🖍️📖📕📘✏️


Al llarg moltes setmanes, de manera voluntària, alguns nins i nines ens hem sentit escriptors!!! Individualment o en grup ens hem immers dins el món de la fantasia , de la imaginació... i hem creat unes obres literàries  (contes, relats, còmics…) dignes de treure’s el capell!!! Dites obres estan exposades a l’entrada del centre, a l’espai de la biblioteca.📚🌹


Si clicau a fotos 3rA ho podreu veure.


Roses i punts de llibre📚


Ens ha agradat molt elaborar un punt de llibre amb un missatge i un dibuixet 🖍️🖌️representant la importància de llegir, de tot el que aprenem, descobrim, imaginam…. També hem realitzat una rosa de llepolies!!!!

Quina emoció i quines ganes de menjar-la!!!!😋🍭


Si clicau a fotos 3rA veureu com ens van quedar!!!!La llegenda de Sant Jordi📚🌹🐉


Per concloure aquesta setmana, hem anat preparant la lectura de l’obra de teatre La llegenda de Sant Jordi. Després de repartir-nos els personatges a sorts i de practicar, assatjar, riure… la vàrem representar a l’escola. Què divertit esser petits-grans actors i actrius!!!!!🎭

 

ACTIVITAT: "Infants: artistes i poetes"

Dimarts, 13 d’abril  visitàrem  el taller d’art ENNIGULART. Allà vàrem conèixer i participar d’una INSTAL·LACIÓ ARTÍSTICA COOPERATIVA. És un gènere d’art contemporani com ho són també la pintura, l’escultura, el cine, la fotografia…. S’utilitza l’espai d’exposició per crear un ambient o una experiència, i així provocar sentiments, reflexions… i percebre l’art amb tots els sentits.

 Podreu  sentir,  contemplar, gaudir de  la nostra participació si anau al Claustre de dia 23  ( dia de la fira del llibre ) fins al 30 d’abril. 

 Ens va agradar molt formar part d’aquesta experiència artística i enriquidora!!! Si clicau damunt fotos 3rA, en tendreu una primícia.

 

MARÇ 2021

ACTIVITAT: EL CICLE  DE LA VIDA

En aquesta sortida al Molí d'en Fraret hem pogut veure les principals feines que es feien al llarg de l'any temps enrere i les eines que s'empraven. Ens hem centrat en quatre productes bàsics: el vi, el formatge, l'oli i la llana. 

Clica damunt la carpeta de 3rA 

 

FEBRER 2021

Aquest mes de febrer ha estat replè d'activitats: dia 2 començarem per recordar la figura de Mossèn Alcover i les Rondalles; l'endemà celebrarem Sant Blai i assaborirem un dolç tan típic a Manacor com són els "senyorets". Dia 11 va tenir lloc el Dia de la dona i la nina científiques, llegirem biografies de dones científiques molt interessants i llavors ens vàrem voler convertir en petits científics fent alguns experiments i aquesta setmana hem volgut celebrar amb festa i bauxa El Carnaval i el darrer dia vàrem venir disfressats a l'escola i férem una màscara, per ja el dimecres donar la benvinguda a la Quaresma amb la nostra estimada Jaia.

Clica damunt la carpeta de 3rA 

 

GENER 2021

* 30 DE GENER DE 2021

Aquest dia commemorem el Dia Escolar de la No violència i la Pau. A l'aula hem treballat moltes activitats al llarg de la setmana i entre elles a les sessions de plàstica hem decorat l'entrada de la nostra aula. Vos convidam a entrar dins la carpeta i veure-les.

* Divendres 15 de gener de 2021

Festa de Sant Antoni

Com cada any, dia 16 de gener celebram la tan esperada festa. Tots sabem que enguany no l'hem celebrada així com hauríem desitjat  però al CP Es Canyar no hem volgut deixar passar el dia sense fer un poc de bauxa, escoltar la música, acompanyar-la del ball dels dimonis i escoltar les tan esperades gloses.

Visca Sant Antoni!!!

Vos convidam a que cliqueu damunt la carpeta de 3rA i  visualitzeu les fotografies.


NOVEMBRE 2020

* Divendres 13 de novembre de 2020

Nit de les Ànimes

Dintre de les activitats que ofereix el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Manacor, se'ns ha convidat a realitzar dita activitat per recordar com es celebrava aquesta nit del 30 d'octubre a l'1 de novembre a les nostres illes. Ens ha encantat situar-nos en el temps dels nostres avantpassats i saber-ne moltes coses.

Vos convidam a que cliqueu damunt la carpeta de 3rA i  visualitzeu les fotografies

* Divendres 20 de novembre de 2020

Molí de’n Fraret

Els nins i nines de 3r A han tengut l'oportunitat de fer una visita molt especial. Fa uns anys la vida a Mallorca era ben diferent respecte a l'actualitat, una economia basada en productes d'elaboració pròpia que suposava una roda productiva que es repetia any rere any, una roda marcada per les diferents èpoques de l'any. Tot això i més és lo que han après gràcies a la visita. Hem fet un recorregut per totes les estacions de l'any!

Vos convidam a que cliqueu damunt la carpeta de 3rA i  visualitzeu les fotografies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada