BENVINGUTS A TERCER

 

TERCER B


Hola famílies!!

En aquesta pàgina podreu seguir les activitats que anam fent. Esperam que vos agradin !

DARRER DIA

Tot arriba. I avui dia 23 de juny ha arribat el final d'aquest curs ... un curs ple de vivències,
 d'aprenentatges, de rialles i de bons moments compartits. Ara toca desconnectar i gaudir d'unes bones vacances. 
Aquest darrer dia hem participat a la cursa solidària d'UNICEF, hem menjat un bon polo de gel, ens han entregat premis ( aquest any ens han regalat la careta d'un dimoni i el  nom que l'escola ha triat per aquest dimoni ho vàrem presentar nosaltres, els nins i nines de 3r B: "En Canyot" ) i hem participat a la festa de graduació dels nins i nines de sisè. Un dia molt complet!!!

BONES VACANCES A TOTS I A TOTES. UNA BESADA MOLT FORTA !!!

SETMANA CULTURAL.

Els dies 20, 21 i 22 de juny vàrem celebrar la nostra Setmana Cultural en torn a la cultura mallorquina.
Vàrem conèixer i ballar una de les danses de Manacor. la dansa dels Cossiers i també vàrem aprofitar per recordar les altres quatre (Nanets, Moratons, Indis i Dames), hem disfrutat menjant sospiros i confits i hem treballat la seva recepta. Hem fet un esbós d'un siurell ( a quart ho farem de fang), hem gaudit escoltant la rondalla de la Flor Romanial i coneixent instruments musicals. I ens han fet una foto disfressats de siurells, de cossiers o de pagesos i pageses ( tots hem quedat guapíssims!!). Han estat uns dies molt divertits !!.

IV FIRA DE LA CIÈNCIA.

Divendres dia 17 de juny hem celebrat la IV Fira de la Ciència. Els nins i nines de sisè ens han mostrat diferents experiments i hem pogut gaudir d'un estona observant i interactuant amb ells. També hi han participat els  nins i nines de 5anys de Sa Graduada.

SORTIDA AL CASTELL DE BELLVER.

Dimarts dia 7 de juny anàrem de sortida al Castell de Bellver com a cloenda del nostre treball de l'Edat Mitjana. Vàrem fer una visita guiada molt interessant al castell i després vàrem gaudir d'uns moments d'esbarjo a un dels seus parcs. Ens ho vàrem passar beníssim !!!!
IV TORNEIG D'ESCACS CP ES CANYAR.

Divendres tres de juny els alumnes de tercer i quart vàrem jugar el IV Torneig d'escacs CP Es Canyar. Posàrem en pràctica els nostres coneixements d'escacs i passàrem un dematí ben entretingut. Finalment
tots vàrem rebre una medalla per haver participat.


EXPERIMENTAM AL LABORATORI DE L'IES MOSSÈN ALCOVER

Aquestes darreres setmanes hem estudiat els cinc regnes dels éssers vius i per tal de poder observar els que no són perceptibles a simple vista hem visitat el laboratori de l'institut Mossèn Alcover. Amb microscopis i lupes hem vist fongs ( llevat i floridures), protoctists dins aigua i bactèries d'un iogurt.
Una gran experiència !!

ACTIVITAT PETIT GRAN DICTAT.

 El Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor ens va oferir aquesta activitat que consisteix  en un dictat de deu paraules classificades en quatre nivells de dificultat amb els objectius clars de: 
Treballar les diferents habilitats lingüístiques d’una manera lúdica, valorar la llengua catalana com a eina de comunicació i de diversió i reforçar la normalització lingüística del català. 

VISITA TORRE DELS ENAGISTES.

Hem visitat la sala de la prehistòria, la sala romana, la sala a on s'exposen els mosaics i objectes del conjunt basilical de Son Peretó i la sala islàmica. Ha estat un recorregut molt interessant i guiat per unes monitores que ens han ajudat a descobrir les peces i troballes de cada una de les sales. Després hem fet una gimcana per totes les sales per tal de resoldre una sèrie de preguntes i / o enigmes.
Finalment hem visitat la sala dels grafits, situada en el pis superior i a on, actualment, hi roman una exposició sobre el canvi climàtic.  
I entre i entre hem gaudit d'un temps d'esbarjo per berenar i jugar pels jardins d'aquest excepcional edifici.

VISITA A LA BIBLIOTECA  MUNICIPAL I A L'EXPOSICIÓ DEL  CLAUSTRE.

Avui, dia 28 d'abril, hem visitat una sala de la nostra Biblioteca Municipal. Allà, na Margalida,  bibliotecària, ens ha mostrat tot el material de que disposa aquesta sala i del que nosaltres podem fer ús.  Ens ha explicat que fer per poder gaudir del servei de préstec, com estan organitzades les prestatgeries, quin tipus de llibres hi trobarem... Per acabar hem fet un joc de detectius i ens ha regalat un diploma per la nostra tasca. Ens ha donat l'enhorabona per el nostre comportament i la nostra bona actitud envers la tasca que hem realitzat.
Quan hem sortit ens hem aturat a veure l'exposició de la Fira del Llibre, muntada amb els treballs que els nins de tercer de les diferents escoles de Manacor vàrem dur  a terme a Ennigulart. Ens ha agradat molt veure els nostres treballs !!

ARRIBA LA PRIMAVERA A LA NOSTRA CLASSE.

Dimecres dia 13 d'abril vàrem dir adéu  a la Jaia Quaresma i vàrem rebre a la nostra fada primavera que amb la seva vareta màgica ens va omplir la nostra classe de papallones, marietes, abelles i floretes...ens ha quedat un espai molt acollidor i a on es respira l'ambient d'aquesta nova estació.🐞🌞SESSIÓ DE CINEMA.

El darrer dia del trimestre hem gaudit d'una sessió de cinema acompanyada d'unes bones crispetes. Mirau si hi estan de contents aquests al·lotets!!💖


PATI DE TERRA I DE GESPA.

La nostra escola està plena d'espais a on gaudir i aprendre desenvolupant les nostres destreses i habilitats. Al pati de terra hem descobert, investigat, explorat... al pati de gespa  en gaudit del joc simbòlic. Ens ho hem passat molt bé...segur que hi tornam!!

FEIM TREBALLS DE RECERCA A LA BIBLIOTECA´

La nostra biblioteca és un lloc a on, a més d'anar a llegir o a escoltar contes, rondalles, narracions...ens hi trobam per dur a terme activitats diverses de recerca d'informació treballant  d'una manera cooperativa. Aprenen a escoltar  i a respectar les opinions i els diferents ritmes de feina. Ens ajudam i entre tots arribam a les conclusions.

ELS ALUMNES DE 4T ENS HAN ENSENYAT EL SEU HORT.

Ens agrada molt gaudir de les activitats que duen a terme els nins i nines d'altres cursos i així  ens fan part de les seves vivències i aprenentatges. La nostra escola és molt dinàmica i plena de racons a on poder gaudir de treballs, exposicions, manualitats... I l'hort és un d'aquests racons. Els nostres companys de 4t ens han explicat tot el que varen fer per tal de posar en condicions la terra abans de sembrar, com varen fer el planter i totes les tasques que duen a terme per tenir cura d'aquest espai. 
 

SEGUIM ANANT AL LABORATORI.

Aprofitant que de naturals treballam els aliments hem anat al laboratori a fer una pràctica  que ens ha ajudat a detectar la presència de greixos en els aliments. També hem aprofitat per introduir unes mongetes dins distints líquids per tal d'observar quins d'ells són bons conservadors dels aliments. Ara només queda esperar una setmana per saber el resultat. Finalment hem manipulat un os que ha estat submergit en vinagre i gràcies a la seva acció ha tornat totalment flexible.

ACTIVITAT ENNIGULART.

Dilluns dia 14 de març vàrem anar a "Ennigulart" a dur a terme una activitat de la que podrem gaudir a la Fira del Llibre. Ens ho vàrem passar molt bé fent vaixells portadors de poemes fets nostros a partir de les lletres de Miquel Costa i Llobera.

SORTIDA : VISITA AL MOLÍ D'EN FRARET.

La secció etnogràfica del molí d’en Fraret recull un ampli i ric patrimoni que ens mostra com era la vida dels nostres padrins. Vàrem fer una gimcana on vàrem aprendre quines eren les tasques que es feien a cada època de l’any, quines eren les eines emprades i com es realitzaven aquestes tasques. Els objectius d'aquesta sortida són mostrar el canvi en l’estil de vida dels mallorquins, descobrir quines eines s’utilitzaven en el dia a dia i conèixer com antigament les estacions marcaven la vida de la gent.

LA JAIA QUARESMA

El dimecres de cendra ens va visitar una velleta anomenada La Jaia  Quaresma :
"Dos braços, set cames, nas gros, peus petits, la Jaia Quaresma ja torna ser aquí, amb unes graelles i un bacallà, cada setmana una cama perdrà".
Cada setmana ens deixa una consigna que hem de treballar.
Visca la Jaia Quaresma!!!


RUGBI

Dia 23 de febrer, un monitor del programa «Suma’t» de la Direcció Insular d’Esports del Consell Insular de Mallorca va venir a l’escola a fer-nos un taller de rugbi, un esport no gaire conegut per nosaltres. No vàrem poder fer totes les coses que es fan en aquest esport, però vàrem conèixer un poc els seus orígens, les seves regles i alguns aspectes que el caracteritzen, com el tercer temps o el ball de la haka practicat pels All Blacks de Nova Zelanda. També vàrem tenir l’oportunitat de posar en pràctica algunes de les seves habilitats: les passades, l’assaig, el xut a pals...Va ser molt divertit i ens ho vàrem passar molt bé.
rugbi🏉

CARNAVAL

Divendres 18 de febrer  ens va visitar el Rei Carnestoltes acompanyat de la seva real comitiva. Ens va deixar les consignes de la setmana de Carnaval: "dilluns heu de dur el cap vestit amb un objecte o capell divertit, dimarts hem de semblar cuiners, metges, mecànics, esportistes, pastissers... davantal, brotxa o pinzell...mentre sigui disfressa tot estarà bé, dimecres de gala vendreu i molt guapos estareu. Amb collarets, corbates, monyes o llacets. Heu de venir mudats... i ben engalanats!. El Dijous Llarder ha arribat i toca venir disfressats. Podeu triar el  vestit, sempre que sigui divertit!".
Carnaval🎉🎈

ACTIVITAT MANACOR POBLE O CIUTAT.

Hem duit una terme una activitat per tal de conèixer diferents espais del centre de Manacor i esbrinar si Manacor és un poble o una ciutat. Ens han explicat l'evolució del poble, les activitats econòmiques, els serveis, els edificis, els espais més representatius: l'església de la Mare de Deu dels Dolors, la plaça de la Constitució, la Rectoria, l'antic edifici del Banc de Crèdit Balear (actual seu del banc de Santander), edifici Femenies, Na Camel.la...De tornada ens hem aturat a saludar als nins i mestres que gaudien del temps de pati a l'estimada escola de Sa Graduada.


LA PAU.

Aquests dies hem duit a terme activitats per recordar la figura de Mohamed Gandhi i del que podem fer nosaltres per millorar les nostres accions i intentar que hi hagi més pau en el nostre entorn. Hem escoltat dos contes : "Per què?" i  "La senyora Pau i el senyor Guerra", hem treballat un poema de na Joana Raspall  "Si el món fos...", hem après la cançó " La Festa de la Pau" i cada nin ha pintat una ma per després muntar el mural amb les mans dels nins de tercer A i tercer B.
El Divendres 28 de gener hem sortit tots els grups al pati per tal de llegir uns poemes, cantar cançons i fer una amollada de globus blancs com a símbol de la Pau.

DESCOBRIM  EL  NOSTRE COS

Conèixer el nostre cos és fonamental per tal d'adquirir bons hàbits que ens ajudin a tenir cura d'ell. Aquesta setmana hem anat al laboratori i amb l'ajuda de l'esquelet de l'escola ( n' Eusebio) hem repassat alguns dels ossos, les seves característiques, hem vist la seva ubicació, els hem pogut tocar ... hem treballat per grups per cercar informació damunt aquest tema i hem aprofitat per experimentar: hem posat dos ossos de cuixa de pollastre dins un pot ple de vinagre ... ara hem d'esperar per saber que passarà.
També hem anat a la sala d'art per muntar un esquelet i posar-hi alguns noms dels ossos que el formen. 

SANT ANTONI

Dia 17 de gener celebram Sant Antoni i a l'escola arriba ben fort l'esperit d'aquesta festa.
Fa dos anys que no es pot celebrar però noltros revivim els moments més importants per tal de que els nins-es la coneguin, l'estimin i la visquin com a part de la nostra cultura. Visualitzam la sortida dels dimonis, el ball davant l'ajuntament, les completes, les beneïdes..., pintam alguns d'aquests moments i també la careta del dimoni gros, escoltam la música Sant Antoniera, feim gloses, escoltam contes o rondalles d'aquesta festa, vivim el ball dels dimonis al pati de  la nostra escola i la decoració pròpia d'aquests dies.... A més aquest any ens han fet donació d'una careta ...ara ja tenim el nostre dimoni, només cal posar-li nom i dissenyar el seu vestit. Sant Antoni👹👹😈🔥

ACTIVITAT SEMBRA VARIETATS LOCALS.

Dia 15 de desembre varen venir a l'escola a fer una xerrada damunt la sembra de varietats locals.
Ens varen ensenyar què és un cultiu, que necessitam per cultivar, els tipus de sembra, els productes de temporada, les parts d'una hortalissa, les llavors... Ens varen obsequiar amb un dossier per seguir treballant a classe. Una activitat molt interessant!!!!🍅🍆🍉Sembra varietats locals

ARA VE NADAL.

"Com alegre campaneta 
que no para de sonar
avui el meu cor batega
perquè us vull felicitar".

BON NADAL.

Ja acabam el trimestre i  dimarts dia 21 de desembre hem fet una jornada de Tallers de Nadal. Hem fet grups i hem anat passant per cada un dels tallers:  de Pare Noel, de construccions,  de jocs d'habilitat per treballar la psicomotricitat fina,  de recerca d'informació i lectura de llibres (cos humà i atles), de mandala de Nadal i de vocabulari de Nadal amb un twister. Ens hem engrescat molt !!

A la tornada de les vacances ens hem trobat amb una gran sorpresa: Els Reis també han arribat a l'escola!!!

 ACTIVITAT DE SEGURETAT VIAL.

Dia 9 de desembre vàrem dur a terme a l'escola una activitat de seguretat vial. El Policia Tutor de la policia Local de Manacor ens va ensenyat i recordar hàbits i actituds responsables a tenir present i respectar com a usuaris  de les vies públiques, com a vianants , com a passatgers i com a conductors de bicicletes o monopatins. Ens va ensenyar el significat de les senyals de trànsit més usuals i ens va conscienciar en la importància de respectar-les. Ens va agradar molt i va ser molt interessant!!  Posteriorment  ens va acompanyar durant una sortida i ens va ensenyar les senyals de trànsit que anàvem  trobant i els seu significat.
 

ART

Hem treballat utilitzant els retoladors, les pintures de llapis i de plastidecor, les témperes i les ceres.
Hem practicat el fer la pinça amb els dits, el puntejar amb pinzell, el cosir i enfilar l'agulla, retallar i aferrar...habilitats molt necessàries i fonamentals per tal d'anar adquirint destreses. Art 🎨


JOCS D'AULA

Els dies que trobam que, a causa del mal temps, és millor no sortir al pati els aprofitam per quedar a jugar a dins l´aula. Cada nin-a s'entrenen amb allò que més li agrada o li fa més ganes fer aquell dia: joc simbòlic, construccions, llegir, trenca-closques, jocs de destresa visual i /o manual, dibuixar i pintar...
El mateix passa amb el quart d'hora que hi ha entre les 8.45 i les 9.00 hores.
S'ho passen molt bé i el temps se'ls fa curt!!! Jocs d'aula 🎲


TEMPS DE PATI

El pati és un temps per desconnectar del ritme de l'aula, per jugar, descansar, xerrar, moure'ns, relacionar-nos...Segons el dia ocupam distints espais: zona vòlei, zona futbol o zona jocs.


ESCACS

El dimecres gaudim d'una sessió d'escacs amb en Sebastià Grimalt. Ens ensenya a jugar, a escoltar, a pensar i amb ell aprenem moltes estratègies de joc. Ens encanta !!.Escacs

TAC

Cada setmana duim a terme una sessió de TAC a on els nins-es es van familiaritzant amb l'ús dels portàtils i amb la utilització del Classroom. Cada nin disposa d'un correu corporatiu i d'una contrasenya per a poder-hi accedir. Es treballen continguts de matemàtiques, de llengua, de socials, naturals...que ens ajuden a reforçar el que estam estudiant a cada una de les àrees.💻💻 TAC

BIBLIOCONTE

La nostra biblioteca és un espai a on el nin gaudeix escoltant contes, rondalles, poesies... i a on aprèn a estimar els llibres i a gaudir amb el plaer de la lectura. Biblioconte

VALORS

Hem començat a conèixer jocs tradicionals per tal de practicar el llenguatge oral amb les seves cançons i, a la vegada, dinamitzar el temps del pati.
Aquí en teniu una mostra amb el joc " A comprar peix". Jocs Valors

EL NOSTRE LABORATORI

EXPERIMENTAM I DESCOBRIM
" M'ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig comprendre, ho vaig fer i ho vaig aprendre".
Vàrem anar al laboratori a fer un treball de recerca d'informació a partir de treballs dels nostres companys de 5è i a experimentar el moviment de rotació. 
Ens encanta canviar d'espai!!Laboratori 

TALLERS

Cada mes farem qualque sessió de tallers per reforçar continguts i treballar cada un al nostre ritme. Tots junts anam adquirint destreses i habilitats per construir el nostre aprenentatge. Tallers

COMPRAM FRUITES DE TARDOR

Després d'haver treballat a classe les fruites de tardor, dijous dia 4 de novembre, vàrem gaudir d'una sortida per visitar la nostra Plaça de les Verdures i comprar fruites. Vàrem comprar caquis, nous, castanyes, pomes, peres, plàtans, codonys, magranes, raïm i taronges. Vàrem tornar a l'escola carregadíssims !! . El divendres vàrem berenar de fruita.🍇🍊Sortida plaça


FESTA DE TOTS SANTS

Per Tots Sants a Mallorca hi ha la tradició del que el padrí o la padrina jove regali un rosari fet de fruita confitada, panellets i xocolata. A l'escola cada nin/a va posar fil a l'agulla i venga a enfilar!!. Tots vàrem sortir amb el rosari posat. Feiem una plantada!! Fotos rosariFESTA DE LES VERGES

Divendres 22 d'octubre varen venir a l'escola unes bunyoleres excel·lents. Ens varen mostrar com es feia aquest dolç propi de la nostra cultura i després a classe de bunyols amb sucre vàrem berenar. Boníssims!!  Bunyols
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada